Du skal hjælpe folk

 

 

Ugeavisen Onsdag den 5. februar 2014

Af Charlotte Kofoed

 

Hin Keung Lins kone Helle, skubbede på for at få ham til at gå i gang som alternativ behandler. Det er nu 10 år siden.

 

SORØ/DIANAL UND: I begyndelsen af 70’erne kom Hin Keung Lin til Danmark, inspireret af søsteren, der havde slået sig ned i landet nogle år forinden.

 

Det blev til en lang årrække i København, hvor han ernærede sig som kok med egen restaurant i Hillerød. Men mødet med soranske Helle fik ham til at skifte karriere og begynde at bruge de evner og viden, han havde med hjemme fra Hong Kong, hvor hans far var en respekteret naturbehandler.

 

– Det var Helle, der fik sat gang i det og eftersom vi boede i Sorø, fandt vi gode lokaler her, hvor jeg har været lige siden, fortæller Hin Keung Lin.

 

Prøvetid på 14 dage

Da klinikken blev en realitet, satte Hin Keung Lin alle sejl til i de første 14 dage med masser af annoncer og pressedækning. TV2Øst kom forbi og målet med den operation var, at hvis m folk de første 14 dage, ville han give klinikken en seriøs chance.

– Jeg har arbejdet hver dag lige siden, smiler Hin Keung Lin, der for 2 år siden også åbnede en klinik i hjemmet i Dianalund, hvor han flæyttede til for et par år siden.

 

Han er alene i de 2 klinikker og har nok at se til. Det vrimler nemlig med folk, der har ondt.

 

Ingen mirakler,  men behandling

Når folk kommer til Lins HelseKlinik, er det ofte fordi de har været igennem det etablerede system, og fået at vide, at man ikke kan stille andet op med de smerter, folk oplever, end at give medicin.

– Tit kommer de her og håber jeg kan udrette et mirakel. Men jeg udretter ikke mirakler. Jeg behandler. Og har mine patienter ikke fået det bedre efter to behandlinger, stopper vi, for så er der måske ikke noget at gøre, siger Hin Keung Lin.

 

Men det er ganske få, der ikke kan blive hjulpet og derfor har har den 62-årige kinesiske naturlæge nok at se til.

– I dag har jeg otte klienter, og resten af ugen er også fuldt besat, siger Hin Keung Lin og kigger i kalenderen.

 

Blokeringer skaber smerte

De metoder, Hin Keung Lin benytter sig af, er blandt andet akupunktur, akupressur, sugekopper, varmebehandlinger og moxa, som er et rør, hvor 10-15specielle urter er rullet sammen. Røret antændes og holdes over det punkt, der skal varmes op og urterne, samt varmen løsner de blokeringer, der giver smerter.

– Dårligt kredsløb og blokeringer af ilt rundt om smertende led, er ofte årsagen til, at det gør ondt. Derfor behandles kroppen og området omkring det smertende punkt.Når først jeg fårophævet blokaden, der gør kredsløbet omkring for eksempel et knæ dårligt, så helbreder kroppen selv resten, påpeger Hin Keung Lin.

 

Ingen arvtager

Selv om Hin Keung Lin i dag er 6 år, har haningen planer om at stoppe. Men når han engang stopper, står der ingen arvtager parat.

 

Hin Keung Lin har tre børn, men ingen af dem er gået i hans fodspor.

-Jeg kan ikke give min viden videre, for alle mine bøger er på kinesisk og skal de først oversættes, kommer der til at gå mange år bare med det, griner Hin Keung Lin.

 

Når ikke Hin Keung Lin arbejder i sine to klinikker, spiller han skak.

– Jeg kan godt lide at tænke. Og at tænke strategisk, siger han.